Inga resor är planerade för närvarande.

Du som älskar bubblorna – det här är en resa för dig! På en intensiv weekend-resa får du bekanta dig med hela spännvidden i denna rika vinregion – från de rena, klassiska blanc de blancs på chardonnay i söder till de kraftfulla, smakrika kompositionerna i norr. Topproducenter tar emot oss och berättar om sina viner, följt av generösa provningar och du kommer att ha lärt dig massor innan vi skiljs åt. Mycket bra boende i Epernay och välrenommerade restauranger ingår i det mycket prisvärda programmet!

e_guigal.jpg

Inga resor är planerade för närvarande 

Den tid är förbi då bordeauxvinerna förstärktes med hjälp av de kraftfulla rhônevinerna – idag har rhônevinerna en självklar och ohotad position i vinvärlden och en särskild status har ju förstås vinerna från Chateauneuf-du-Pape. Nu får du möjlighet bekanta dig med hela regionen i ett svep, från norr till söder.

Jag är intresserad av era resor eller kurser, men vill inte bestämma mig nu. Vänligen hör av er.


gaudi-house

Dubbelt bubbel – Bubbel i kvadrat!  

Inga vinresor är planerade, men detta är en tidigare resa till Barcelona

2014 22 – 26 April

En intensiv weekendtur till ett av de mest attraktiva resmålen, Barcelona, och med mat, vin och shopping på programmet – till ett mycket bra pris!

Cavan är kung! Ja, åtminstone om vi talar volym. Där Champagne producerar 10 miljoner buteljer, svarar Cavan för 300 miljoner per år och det bara fortsätter öka. Så varför inte bekanta sig lite mer med hur den görs och hur den kan smaka – på plats. Vi har laddat upp med ett svårslaget program där vi hinner med så mycket på bara några dagar – och ändå har du tid till shopping och annat i den dynamiska staden Barcelona.

Program:

Torsdag:  Ankomst till Barcelona. Vi bor på trestjärniga Hotel Moderno 100 meter från La Rambla i centrala stan.  Samling på hotellet för en välkomstdrink och genomgång av programmet.  Vi föreslår en tapasrunda i området kring La Rambla, som dock får ske på egen hand eller i smågrupper av praktiska skäl.


Fredag
Efter tidig frukost åker vi kl 08.00 till Sant Sadurni d´Anoya och vårt första besök, vinhuset Vilarnau, där Cavainstitutets representant, Rosó Gabarró Llombart ger oss en snabbutbildning i fenomenet Cava. Därefter får vi en grundlig presentation av företaget Vilarnau, med en utomordentlig, toppmodern vinifieringsanläggning, följd av provsmakning. Kl 12.00 tas vi emot på en av giganterna, Codorniu (de har gjort vin sedan 1551!) Värd här är Mr James Mc Kenna. Vi får en presentation av anläggningen och produktionen – och så en provning förstås.

Sen behöver vi LUNCH (vi måste ställa om till spanska seder de här dagarna, sorry) och den äter vi på förträffliga Cal Blay 25 i området (ingår i programmet).

Därefter flyttar vi oss till utomordentliga Gramona, med en mycket högklassig produktion . De har specialiserat sig på långlagrad cava med mycket intressanta resultat.

Tillbaka till Barcelona och kvällen är fri för egna aktiviteter.


Lördag: 
Efter frukost avresa kl 08.15. Strax utanför Vilafranca del Penedes finner vi familjeföretaget Parés Baltà där vi 09.30 blir mottagna av vinmakaren Maria Elena, ingift i familjen Parés Baltà. Minnesvärda smaker utlovas!

Därefter, 12.15, besöker vi vinikonen Miguel Torres, helt gigantisk anläggning och mycket stor produktion, bl a cava.  

Tillbaka till Barcelona med fri eftermiddag för shopping och strövtåg.

Kl 20.30 väntar en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga: vi äter en avskedsmiddag på tvåstjärniga Restaurang Lasarte, där oerhört hyllade mästerkocken Martin Berasategui tar emot oss.

 

Intresseanmälan vinresa

 

Go to top