För mig har utbildningen inneburit att min långa praktiska erfarenhet har kompletterats med ett gediget teoretiskt perspektiv. Främst har jag nog uppskattat organisations- och ledarskapskursen, såväl de teoretiska aspekterna som möjligheterna att tillsammans med andra reflektera kring och analysera frågor av detta slag. Igenkännande och att äntligen få ord på mycket av vad man upplevt i arbetslivet gav både insikt och flera goda skratt!

Den största förtjänsten med utbildningen är valfriheten. Kan man visa en bra idé, ett bra uppslag, så är inget omöjligt. Var alltid rädd om den styrkan!

This education is one of (if not) the best in the country. The perfect blend of subjects along with the rich-in-knowledge and experience of the teachers make this education matchless.
These 2 years at Gastronomihögskolan have helped equip me for the challenges and tasks I face everyday at my present job. I gladly recommend this education to anyone who has a desire to succeed in the restaurant business.

Many thanks to all of my teachers and Principal for the same.

Utbildningen "Att driva turistanläggning" i Varberg gav mig precis den start jag behövde för att ge mig ut i turistbranschen. Utbildningen gav mig de kunskaper inom ekonomi, marknadsföring, branschkunskap som jag behövde för att våga mig på att starta företag.

Jag jobbade två år på "Södra Näs Camping" i Varberg innan jag startade "Läckö Strand". På "Södra Näs Camping" gjorde jag även min LIA period under utbildningen, att få den anknytningen till ett företag är det jag anser är mest värdefullt med en KY utbildning.
2008 köpte vår familj "Läckö Strand" som då var vandrarhem, vi driver idag Bed & Breakfast, vandrarhem, konferens och restaurang på anläggningen.

Jag har fram tills idag drivit den dagliga verksamheten på anläggningen själv. Nu expanderar vi med 20 st campingplatser och kajak/kanot uthyrning, i och med det kommer även min Far jobba heltid i verksamheten. Vi har många utvecklingsplaner för vår verksamhet och jag känner att jag fått en bra bas att stå på inför framtiden i KY utbildningen.

Minna Rångeby, Läckö Strand, (utexaminerad 2007)


 

Läckö Strands webb

Go to top