En upplevelse i grand format!

busresa

För närvarande är inga vinresor planerade, men här visas en tidigare fantastisk resa

En rundresa med minibuss, som har sin utgångspunkt i Göteborg:

Göteborg-Mosel-Champagne-Alsace-Bourgogne-Alsace-Mosel-Göteborg

Detta är Champagne- och Bourgogne-Alsaceresan kombinerad. Dessutom passerar vi på ner och returresan Zell i Moseldalen på resor till och från Frankrike. Detta blir en extra dimension och vi får en god logi, utmärkt mat och vinprovning av Moselviner av förnämsta sort. En personlig och unik resa som du aldrig glömmer.

Denna studieresa gjordes 25 mars – 6 april 2013

Program:
Tisdag 25 mars: Avresa kl 16.30 med buss från Göteborg via Kungsbacka till Trelleborg och TT-Line som ska ta oss till Travemünde. Plats i flerbäddshytt och frukost ingår.

Onsdag 26 mars: Bussen tar oss genom Tyskland till Zell (Mosel) och incheckning på Hotel Panorama Drei Kronen i dubbelrum. Svenska Maria Bartsch äger och driver hotellet. Vi inleder med besök på en vingård: Sektkellerei Stephan Fischer, producerar både stilla och mousserande viner – har fått pris och utmärkelser för båda varianterna. Vi äter gemensam middag på bästa restaurangen i sta´n, Zum Eichamt.Zum Eichamt i Zell, Mosel

Torsdag 27 mars: Avresa till Frankrike och vi anländer på eftermiddagen vårt hotell(trestjärniga Hotel de Champagne) i Epernay, huvudstaden i Champagneriket. Fri eftermiddag/kväll att bekanta sig med exklusiva Avenue de Champagne. Välkomstskål på kvällen när flygresenärer anländer.

Fredag 28 mars: Vi besöker grand cru-byarna Avize och Cramant och topproducenter av Blanc de Blanc (t ex Bonnaire, Franck Bonville och Varnier-Fannière, Diebolt-Vallois). Du träffar vinmakarna och provar hela sortimentet och ser odlingarna. På kvällen gemensam middag på La Cave à Champagne.


le boulingrin smallLördag 29 mars:
Idag besöker vi grand cru-byn Aÿ och Dizy med producenter som Bollinger, Deutz, Henri Giraud och Alain Bernard och får smaka de kraftfulla, ekade champagnerna med pinot noir, pinot meunier och chardonnay. Så har vi prövat hela smakskalan från de lätta eleganta Blanc de Blanc på ren chardonnay till de smakrika och fylligare kompositioner som kan ackompagnera en måltid rakt igenom.På eftermiddagen besöker vi Reims för litet sight-seeing, shopping och så en avslutningsmiddag på klassiska Brasserie Boulingrin.

Söndag 30 mars: Söndagförmiddag med torgmarknad på egen hand i Epernay. Utcheckning och avresa till Alsace där vi checkar in på Hotel Les Remparts i Kaysersberg.

Måndag 31 mars: Vingårdsbesök Domaine Weinbach och Blanck. Middag på Restaurang Chateau, känd för sitt goda regionala kök.

alsace hus landskapTisdag 1 april: Dagen fylld med besök hos välrenommerade vingårdar: Doppf au Moulin, Rolli-Gassmann, Dussourt t ex.Vi besöker en matmarknad och sniffar på regionala och lokala delikatesser, inte minst Munsterosten. Vi avslutar med att pröva Tarte Flambée – lokal specialitet som inte får missas!

Onsdag 2 april: Bussen går nu till Beaune i Bourgogne dit vi kommer vid lunchtid och checkar in på Hotel au Grand St. Jean inne i stadskärnan med gångavstånd till allt. Vi besöker en vingård: Thomas Morey i en by utanför Beaune, därefter chans att besöka Marché au Vin, där du med den klassiska skopan i din hand går rund hundratals vita och röda Bourgogneviner och provar dig fram till dina favoriter. bourgogne filedPå kvällen middag på enstjärniga Le Jardin des Remparts.

Torsdag 3 april: Besök hos en stor producent, Jadot, och provning. Därefter en tur i de närmaste byarna med namn som är legendariska: Meursault, Fixin, Chambolle-Musigny. Exkursion bland vinrankorna om Bourgognes terroir - geologi och klimat. Sedan dags för resa tillbaka till Kaysersberg för övernattning.

Fredag 4 april: Nu är det dags att lämna Alsace! Buss till Moseldalen och Zell, där och därefter tar Maria Bartsch oss på en kommenterad provning av viner från de bästa odlarna i Moseldalen tillsammans med en Kalte platte.

Lördag 5 april: Frukost och morgonpromenad längs floden och buss till Travemünde och ett stopp på Citti Markt i Lübeck, Därefter båten tillbaka till Trelleborg över natten.

Söndag 6 april: Vi ankommer Trelleborg 07.30 och vi är tillbaka i Göteborg strax före lunch.

Intressseanmälan

 

 

Go to top